ImgBurn – Utilitar Gratuit pentru arderea CD/DVD-urilor

Încep cu cea mai importantă caracteristică a ImgBurn: simplitatea. Fără a da bătăi de cap, ImgBurn e un program de ardere a CD/DVD-urilor gratuit. Personal, îl folosesc pentru crearea şi arderea imaginilor (ISO în special) pentru că oferă o interfața extrem de simplă în același timp cu o serie mare de opțiuni.

ImgBurn e împărţit in 6 moduri: Write image files to disc; Create image file from disc; Verify disc; Write files/folders to disc; Create image file from files/folders; Discovery. Cel din urmă este un mic utilitar pentru stabilirea calităţii arderilor făcute de driverul tău; restul nu au nevoie de explicații (fiind denumiri chiar foarte obișnuite).

1

Cum am spus inițial, mă încântă foarte mult simplitatea şi modul de lucru cu imagini. Dacă timpul nu iți permite o veșnicie pentru crearea unui CD bootabil spre exemplu, sau nu vrei sa iți bați capul cu multe setări ImgBurn e chiar obligatoriu. Ar rămâne un singur lucru de specificat. Daca vrei să scrii ceva pe un CD/DVD, dar nu vrei să finalizezi discul trebuie sa deselectezi DVD+R Finalise Disc (Tools->Settings->Write).

Am observat că spre deosebire de multe programe oferite freeware, ImgBurn poate fi folosit chiar şi în cadrul firmelor (cu specificația că nu se oferă suport tehnic) şi este disponibil şi în limba română.

Descarcare: http://www.imgburn.com/index.php?act=download

Dimensiune: kit ~22 KB/ instalat 2MB

Trimite articolul și prietenilor tăi!

10 comentarii

  1. Salut am folosit acest program ptr a trage un cd cu windows7 , totul a mers bine dupa ce l I am facut optiunilor cu iso si celelalte chestii apoi cand sa il creez la burn image aparea incolor ultimul pas de create a cd uluI ,rog un raspuns urgent ,multumesc anticipat.

  2. Există un program mult mai bun decât acesta, simplu și gratuit, părerea mea : BurnAware.

  3. De cand am descoperit Ashampoo, am spus adio Nero si alte programe 🙂

    • si eu am prins o promotie la Ashampoo Burning Studio 2009 Advanced si il folosesc, dar ca software free…ImgBurn

    • Teoretic, scrie imaginile de tip bin/cue, şi chiar am pus o poză într-un articol cu formatele suportate de ImgBurn, însă am avut mai demult probleme cu câteva fişiere bin pe care un alt program le-a deschis fără probleme. Poate trebuia să fie mai explicit cu acel „ştie” pus în ghilimele.

  4. Foarte bună observaţia că ImgBurn se poate folosi şi de către firme, o „calitate” destul de rar întâlnită la programele freeware. Ce aş mai remarca la acest program este rata foarte mică de cd-uri care s-au stricat în timpul scrierii, cel puţin în comparaţie cu CdBurnerXP. Recunoaşte 18 formate de imagine, însă din păcate nu „ştie” daa, gbi, cue/bin, ceea ce poate să ridice anumite probleme.

  5. Şi eu folosesc tot IMG Burn deoarece are mai multe avantaje faţă de Nero pentru că e gratis şi e mai uşor pentru sistem.

Comentariile sunt închise.