Phown, un prototip de telefon 100% romanesc

În cadrul evenimentului IMW 2013 o echipă de români și-au prezentat conceptul lor de telefon pentru zilele moderne. Aceștia i-au spus Phown și este întradevăr un telefon performant ce poate surprinde pe oricine crede că noi nu suntem în stare să facem lucruri de care și străinii să fie mândri.

Acest proiect a fost pus la cale de Anca și Claudiu Buzilan, arhitecți de meserie, și Dan Scarlat, jurnalist român. Cei trei au plecat de la ideea de „un concept de telefon pentru vremurile moderne” și încă este la stadiul de prototip. Dacă totul merge bine, feeback-ul este pozitiv și primesc promovare sunt șanse foarte mari să vedem acest smartphone în magazine.

phown_1

Phown la prima vedere pare un smartphone ca oricare altul: ecran de 5 inch edge to edge cu rezoluție Full HD (1920 x 1020), cameră foto de 8 sau 12 MP cu LED flash, carcasă din aluminiu cu spate detașabil și baterie înlocuibilă și procesor quad core de 1.5 GHz acompaniat de 2 GB memorie RAM și 32 sau 64 de GB memorie de stocare.

phown_5

Ce îl face interesant și de luat în seamă sunt următoarele: camera foto este rotativă la 180 de grade, deci se poate folosi și pe post de cameră frontală prin simpla rotire. Partea din spate a telefonului se poate customiza după bunul plac. Acum nu știu dacă se schimbă capacul spate din aluminiu sau i se aplică un model peste. Rămâne de văzut. Dar cel mai important aspect este sistemul de operare pe care îl alegi chiar tu. Poți să alegi între Android până în versiunea 4.0, BB10, Sealfish și Ubuntu Mobile. Dacă se va finaliza poate o să avem acces la o versiune mai recentă de Android.

phown_4

Telefonul măsoară doar 7.7 mm în grosime și 155 de grame. Și nu uitați că este din aluminiu și vorbim de un telefon cu specificații de top și bateria foarte mare. Prețul pentru acest smartphone este de aproximativ 600 de euro și dacă totul merge bine o să se producă.

Trimite articolul și prietenilor tăi!

Un comentariu

  1. Deocamdata nimic nou sub soare, specificatiile fiind cat se poate de „normale” pentru telefoanele din ziua de azi. Ce n-am inteles, ca daca tot e „conceptie” romaneasca, este denumirea telefonului care orice poate insemna numai pre limba romana nu inseamna nimic. Bag sama ca asa este tipic romanesc sa denumim lucrurile ne-romaneste. Grosimea este totusi mare, iar carcasa de aluminiu nu stiu cum va suporta sgarieturile. Despre acoperirea ecranului deocamdata nimic. La final, pretul de 600 euroi zic eu ca este foarte mare pentru configuratia propusa. O fi si asta ceva tipic romanesc sa umflam preturile doar asa, de amorul artei…

Comentariile sunt închise.