Info/Monitorizare Hardware & Fan Control

In acest articol voi mentiona cateva programecare va ofera informatii despre componentele calculatorului dumneavoastra, afiseaza temperaturi ale componentelor interne, ofera controlul turatiei ventilatoarelor si care va permit sa faceti overclocking unor componente.

Speedfanmonitorizare temperaturi, tensiuni, rotatii ventilatoare, permite controlul ventilatoarelor in functie de temperatura daca placa de baza suporta aceasta functie.

Riva Tuner – monitorizare parametri placa de baza, fan control, tweak la drivere;

HWmonitor – o aplicatie care citeste si afiseaza valorile senzorilor de prin calculator, simpla si la obiect.

CPU-Z – informatii detaliate procesor;

GPU-Z – informatii detaliate placa video;

Everest – Un program ce ofera informatii detaliate despre sistemul dumneavoastra, monitorizeaza parametri si poate face si benchmark-uri;

Trimite articolul și prietenilor tăi!

10 comentarii

 1. Salut Alexandru,nu stiu daca am sa reusesc vreodata sa-i fac „Enhanced fan table for better performance”,trebuie sa fiu foarte sigur ce combinatie de taste sa-i fac pentru ca imi este teama sa nu pateasca ceva.Caut totusi ceva hardware pe ventilator sa-i modific rezistenta/sensor-ul Hall,sa-l pacalesc intr-un fel sa vada altceva.Nu stiu exact ce ce sa-i fac,de aceea te sacaii cu intrebarile,nu am cu cine vorbii in directia asta.Multumesc.

 2. salut,cine imi poate spune ce tensiuni si turatii ventilator daca nu-mi sunt afisate cu nici-un soft instalat pe un acer aspire 9920g?Cred ca Bios-ul este Modat (i-a scris sa nu afiseze/unknown).

   • salut Alexandru,am vrut sa-i modific perioada de deschidere a ventilatorului la temperatura de de 35 grade cu viteza maxima ,sa nu-l las sa ajunga la 60grade ca deja fierbe,el el este setatat sa mareasca viteza de la 60grade in sus pana la 93grade,cum de au gandit ei asa nu stiu (sa-l las sa dea in clocot) mai ales vara,ca stau cu capacele scoase,una peste alta voiam sa se inchida ventilatorul la 40grade dupa ce a racit sistemul.Multumesc frumos.

    • Am facut instalari de soft cu toate programelele posibil,nu le afiseaza si nu regleaza nimic,din contra ,aproape ca imi blocheaza sistemul de operare.Exista vre-o posibilitate de a modifica/viziona bios-ul (codul sursa)?
     Am gasit pe e-bay la berlin care modifica bios-uri (cu toate functiile la vedere pentru utilizator) acum la acer sunt foarte multe ascunse.Multumesc.

    • Salut Răzvan, vezi poate există vreo combinație de taste care deblochează toate funcțiile. La Gigabyte știu că era o astfel de combinație de taste.

 3. Un asemenea program nu cred ca exista, si daca exista e posibil sa faca doar aproximari, deci nu cred ca e foarte precis.

  Daca doriti sa aflati cati wati consuma PC-ul puteti folosi un watt-metru.

 4. poti sa imi recomanzi un program freeware care sa imi arate cati wati consuma pc-ul?

Comentariile sunt închise.