ucoz.ro – Creează-ți cu ușurință un site web

De multe ori sunt întrebat de cititori sau prieteni, cum se poate face ușor un site, ce instrumente ar putea utiliza pentru construcția unui website, de unde pot învăța HTML, etc.

Am o veste bună pentru cei care doresc să își facă un site dar consideră că nu au cunoștințele necesare: am descoperit că platfoma ucoz.com a fost localizată pentru România și acum vă puteți face un blog, site, forum sau magazin online extrem de simplu, folosind primul website builder localizat în limba română – ucoz.ro.

Pentru a aprecia scara la care se utilizează platforma ucoz, există peste un milion de conturi create la nivel global. Dacă doriți și mai multe informații despre ucoz.ro, vă invit să urmăriți un clip de prezentare în limba română (o surpriză plăcută).

Cum îți creezi un site:

Pasul 1 – intri pe ucoz.ro și faci click pe „Creează un site web gratuit”

Click pe „Creează un site web gratuit”

Pasul 2 – Completezi datele tale în formularul de înscriere

Formularul de înscriere

Pasul 3 – Confirmi adresa de e-mail cu care te-ai inscris făcând click pe link-ul primit prin mail (verificați și folderul Spam dacă mesajul nu apare în Inbox).

Pasul 4 – Introducerea codului de securitate împotriva înregistrărilor automate

Ultima verificare prin introducerea unui cod CAPTCHA

Pasul 5 – Introducerea unei parole, a unei întrebări secrete și a unui răspuns pentru Webtop (platforma de administrare)

Introducerea datelor în fereastra Opțiuni Administrative

Panoul de Administrare

Interfața de administrare generală este intuitivă, mai ales că este în limba română, și permite managementul mai multor site-uri. Funcțiile esențiale, ca de exemplu navigarea între site-urile deținute se poate face dintr-un meniu accesibil din partea stângă, asemănător meniului Start de la Windows.

Meniul de administrare a funcțiilor și a site-urilor

În ceea ce privește administrarea individuală site-urilor și funcțiilor acestora, pentru fiecare site în parte se pot instala în funcție de necesități module separate. Aceste module sunt și ele foarte configurabile, și pot fi accesate individual din meniul localizat în partea stânga sus. De asemenea în partea de sus se găsește și un meniu orizontal cu funcțiile organizate după categorii: General, Setări, Design.. etc, iar în partea dreapta sus poate fi accesat butonul destinat celor care doresc să devină utilizatori Premium (adică doresc să utilizeze servicii plătite).

Panoul de administrare individuală a site-urilor

Interfața este din punctul meu de vedere destul de bine origanizată, meniurile sunt bine structurate, și în maxim 30 de minute puteți avea online un website personal sau site de prezentare, fără a deține cunoștințe avansate de webdesign sau limbaje de programare.

Avantajele ucoz.ro

  1. interfața în limba română, interfața intuitivă ce îl face ușor de utilizat
  2. gazduire gratuita si up-time de 99.8%, număr nelimitat de site-uri create
  3. șabloane predefinte și personalizabile după gustul utilizatorilor
  4. sistem intern de monitorizare (analytics)
  5. designul modular pentru anumite funcții (blog, forum, e-commerce, sondaje)
  6. posibilitatea de a folosi un domeniu propriu (.ro, .com etc)
  7. posibilitatea de a administra site-urile în echipă (se pune la dispoziție și o unealtă pentru managementul echipiei)
  8. soluții pentru crearea de magazine online începând cu 5.49$ pe lună, ce includ spațiu suplimentar pe disc, acces prin FTP, asistență tehnică specială, eliminarea unor elemente publicitare, etc.. vă recomand să studiați întreaga ofertă de servicii plătite ucoz.ro pentru că se oferă un raport calitate preț destul de bun.

Concluzii

Spre deosebire de alte website buildere pe care le-am mai testat, se diferențiază, în primul rând prin interfața și forumul pentru suport în limba română (fiind prima platformă care oferă aceaste facilități). De asemenea, un alt diferențiator îl constituie și prețurile foarte accesibile în cazul pachetelor premium. În concluzie ucoz.ro este o platformă excelentă pentru utilizatorii obișnuiți, ideal pentru a crea rapid și fără efort site-uri de prezentare, proiecte personale și mici afaceri de familie.

*Update

uCoz, website builder-ul gratuit cu peste 1,2 milioane de utilizatori și lansat în limba română la mijlocul lui iulie 2011, continuă dezvoltarea în piețele emergente. Astfel, în luna aprilie 2012, compania a lansat localizarea în limba poloneză sub domeniul ucoz.pl, o altă piață majoră din Europa Centrala și de Est. Prin intermediul acestei direcții strategice abordate, se adaugă încă o limbă importantă în portofoliu, ridicând numărul total al celor disponible la 14.

Astfel, utilizatorii vorbitori de limba poloneză vor putea realiza diverse proiecte digitale, precum site-uri de prezentare, bloguri, forum-uri sau magazine online, în mod gratuit, la fel ca și utilizatorii români. Astfel, toți cei care doresc să-și dezvolte un proiect online au la dispoziție un CMS (Sistem de management al conținutului avansat), găzduire inclusă, peste 270 de șabloane, 21 de module, trafic și spațiu nelimitat, printre altele.

 

Trimite articolul și prietenilor tăi!

12 comentarii

  1. Salutare Alexandru!
    Incerc de cateva zile sa fac un site pe ucoz.ro si nu reusesc.
    De ce oare?Nici macar nu reusesc sa deschid o pagina!

  2. Hey , eu am încercat să îmi fac un site la ucoz dar din păcate pentru mine este foarte complicat.Căutând în continuare am dat de cabanova.ro care este foarte ușor de folosit și are un support de nota 1000.Recomand Cabanova cu încredere.

  3. Si totusi computerica.ro nu este pe ucoz.net. Probabil ca sunt si ceva aspecte negative in folosirea ucoz.net. Si aici nu ma refer doar la denumirea site-ului.

    • îți mulțumesc pentru feedback Izabela. Cred că ucoz are un mare avantaj.. suportul pentru limba română, ceea ce constituie un mare plus în cazul celor care nu stăpânesc limba engleză.

Comentariile sunt închise.